arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Εύκολες Μεσογειακές γεμιστές μελιτζάνες (Vegetarian)


Αυτή η γεμιστή μελιτζάνα ξεκινάει με την τρυφερή ψητή βάρκα μελιτζάνας που είναι γεμάτη με κουσκούς, ρεβίθια, ντομάτες και φρέσκα βότανα.
Εύκολες Μεσογειακές γεμιστές μελιτζάνες (Vegetarian)

Vegetarian

Εύκολες Μεσογειακές γεμιστές μελιτζάνες (Vegetarian)


Εύκολες Μεσογειακές γεμιστές μελιτζάνες (Vegetarian)

Αυτή είναι μια ωραία vegetarian επιλογή που μπορείτε να τη σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

 

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • ¾ κ.γ. από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά
  • ¾ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κανέλα

 

Για τη γέμιση:

  • 1 κούπα ξηρό κουσκούς
  • 1 κούπα ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 ντομάτα σε μικρά κομμάτια
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Σερβίρισμα:

  • Σάλτσα ταχίνι

 

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση, οριζόντια. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Αφήστε τις στην άκρη με τη φλούδα προς τα πάνω για 20 – 30 λεπτά μέχρι να «ιδρώσει» η μελιτζάνα. Στεγνώστε με την πετσέτα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε όλα τα μπαχαρικά.

Στεγνώστε τις μελιτζάνες και βουρτίστε τις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη περίπου 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών και με το υπόλοιπο γεμίστε την μελιτζάνα.

Τοποθετείστε τα μισά της μελιτζάνας με τη φλούδα προς τα πάνω σε μια λαδωμένη λαδόκολλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 45 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να είναι ωραίες και τρυφερές.

Μαγειρέψτε το κουσκούς, καθώς ψήνετε την μελιτζάνα. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήστε ελαφρώς το κουσκούς. Προσθέστε 1 κούπα βραστό νερό και αφαιρέστε από τη φωτιά. Καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί (θα διπλασιαστεί σε μέγεθος).

Ανακατέψτε το κουσκούς με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με αλάτι και το 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών που είχατε φυλάξει. Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα πράσινα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.

Τοποθετείστε τις ψητές μελιτζάνες σε μια πιατέλα σερβιρίσματος με τη φλούδα προς τα πάνω. Με το πίσω μέρος ενώ κουταλιού κάντε χώρο για το γέμισμα με κουσκούς. Τοποθετείστε το μέσα και γαρνίρετε με ταχίνι.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.