arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Εύκολη ελληνική σούπα με φακές


Αυτή η κρεμώδης σούπα με φακές έχει έντονο άρωμα Ελλάδας και θα σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή γεύση.
Εύκολη ελληνική σούπα με φακές

Vegetarian

Εύκολη ελληνική σούπα με φακές


Εύκολη ελληνική σούπα με φακές

Οι φακές συνδυάζονται υπέροχα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το ζουμί από ντομάτες. Επιπλέον, το κύμινο, η ρίγανη και το δενδρολίβανο θα δώσουν μια υπέροχη γεύση. Τέλος, το κλείσιμο με χυμό λεμονιού και μαϊντανό θα το κάνει ένα ξεχωριστό πιάτο. Μπορείτε να το φάτε ως vegan ή να προσθέστε λίγο τυρί φέτα.

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
  • 1 κούπα θρυμματισμένες ντομάτες
  • 7 κούπες νερό
  • 2 κούπες κόκκινες φακές, ξεπλυμένες και στεγνωμένες
  • Ανθός αλατιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • Τυρί φέτα, τριμμένη (προαιρετικά)

 

Μέθοδος

Ζεστάνετε λίγο νερό σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τα φύλα δάφνης. Μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα ως που να είναι τα υλικά τρυφερά και πριν καούν τα μπαχαρικά.

Προσθέστε τις ντόματες, το νερό και τις φακές. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού και βράστε. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι οι φακές να έχουν μαγειρευτεί πλήρως.

Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο πριν χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ για να την πολτοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε το για αν δώσετε την επιθυμητή σύσταση.

Επιστρέψτε τη σούπα στη θερμοκρασία και ανακατέψτε για να ζεσταθεί καλά. Πρσοθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού καθώς και τον φρέσκο μαϊντανό.

Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν  θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα! Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.