Εύκολη συνταγή για μπρόκολο με τυρί
Το καλύτερο κομμάτι; Είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά. Ένα ιδανικό εύκολο συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 680 γρ. φρέσκο μπρόκολο, με τα κλωνάρι
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 2 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- ½ κούπας κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (πχ. Τσένταρ), τριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το μπρόκολο σε μεσαία μπουκετάκια. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε μπρόκολο και αλάτι. Μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
Πασπαλίστε με τυρί Παρμεζάνα και στη συνέχεια με το κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (πχ. cheddar). Προσθέστε ¼ κούπας νερό στο τηγάνι και καλύψτε με ένα καπάκι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχει απορροφηθεί το νερό. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment