Συνταγή για αγγουρόσουπα
Αν θέλετε να την μετατρέψετε σε ένα χορταστικό γεύμα, προσθέστε γαρίδες στον ατμό.
Υλικά
- 900 γρ. αγγούρια
- ½ κούπας ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδου
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άνηθο
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τα αγγούρια, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Καθώς το μηχάνημα λειτουργεί προσθέστε σταδιακά ½ κούπας ελαιόλαδο. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε ψιλοκομμένο άνηθο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάλτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με ελαιόλαδο κλωνάρια άνηθου.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment