Crostini με αρακά, σπαράγγια και χούμους
Επιπλέον έχουν μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση χάρη στον αποφλοιωτή λαχανικών.
Υλικά
- 4 – 5 σπαράγγια
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, ψημένο
- 1/3 κούπας χούμους
- 1 κούπα αρακά
- 15 γρ. τυρί φέτα
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Μια πρέζα ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες. Ζεστάνετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και προσθέστε τα σπαράγγια. Μαγειρέψτε για 30 – 60 δευτερόλεπτα. Χρειάζεται μόνο να ζεστάνετε τα σπαράγγια.
Σε ένα μπολ ενώστε τα σπαράγγια, τον αρακά και τη φέτα.
Απλώστε το χούμους πάνω από το ψωμί και γαρνίρετε με το μείγμα των σπαραγγιών.
Ενώστε τα υλικά για το dressing και πασπαλίστε πάνω από το κροστίνι, πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment