Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο
Ενώνονται υπέροχα με το μείγμα σπόρων και τυριού και σας παρέχουν μοναδική γεύση.
Υλικά
- 1 κ. μεσαία προς μεγάλα λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 2 κ.γ. μείγμα σπόρων και μπαχαρικών
- Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Γεμίστε μια κατσαρόλα με παγωμένο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε. Τα λαχανάκια θα είναι έτοιμα μόλις τρυπιούνται, δηλαδή μετά από 8 – 10 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετείστε τα στο παγωμένο νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να μπορείτε να τα χειριστείτε και στεγνώστε τα με μια πετσέτα.
Απλώστε τα λαχανάκια σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με λάδι και ανακατέψτε. Με το κάτω μέρος ενός βάζου «πατήστε» τα λίγο. Ψήστε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια γυρίστε την πατημένη πλευρά και πασπαλίστε με Παρμεζάνα, μείγμα σπόρων και μπαχαρικών και ξύσμα λεμονιού. Επιστρέψτε στον φούρνο και ψήστε μέχρι να έχει λιώσει το τυρί, δηλαδή για 5 επιπλέον λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment