Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο

Αντί για ψητά αμύγδαλα μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε τα πιάτα σας με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κούπες φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα ωμό κουσκούς ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 – ¼ κούπες ζωμός λαχανικών
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αμύγδαλα, ψητά και κομμένα

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το μπρόκολο και ψήστε το μέχρι να είναι τραγανό.

Στη συνέχεια, προσθέστε το κουσκούς και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα καρυκεύματα και βράστε τα. Βγάλτε τα από το μάτι από τη θερμότητα και αφήστε τα καλυμμένα μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, για 5-10 λεπτά. Πασπαλίστε με αμύγδαλα και ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post