Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο

Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο

Αντί για ψητά αμύγδαλα μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε τα πιάτα σας με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κούπες φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα ωμό κουσκούς ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 – ¼ κούπες ζωμός λαχανικών
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αμύγδαλα, ψητά και κομμένα

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το μπρόκολο και ψήστε το μέχρι να είναι τραγανό.

Στη συνέχεια, προσθέστε το κουσκούς και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα καρυκεύματα και βράστε τα. Βγάλτε τα από το μάτι από τη θερμότητα και αφήστε τα καλυμμένα μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, για 5-10 λεπτά. Πασπαλίστε με αμύγδαλα και ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published