Κουσκούς με λεμόνι και μπρόκολο
Αντί για ψητά αμύγδαλα μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε τα πιάτα σας με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Υλικά:
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κούπες φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα ωμό κουσκούς ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 – ¼ κούπες ζωμός λαχανικών
- ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. αμύγδαλα, ψητά και κομμένα
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το μπρόκολο και ψήστε το μέχρι να είναι τραγανό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κουσκούς και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα καρυκεύματα και βράστε τα. Βγάλτε τα από το μάτι από τη θερμότητα και αφήστε τα καλυμμένα μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, για 5-10 λεπτά. Πασπαλίστε με αμύγδαλα και ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment