Chips από ψητή κίτρινη κολοκύθα
Αυτή η εύκολη συνταγή ολοκληρώνεται με παρμεζάνα και μπαχαρικά.
Υλικά
- 4 – 5 μικρές προς μεσαίες κίτρινες κολοκύθες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βασιλικό
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Κόψτε την κολοκύθα σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη, βασιλικό και αλάτι.
Απλώστε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Τοποθετείστε τα λαχανικά πάνω στα ταψιά και ψήστε για 8 λεπτά.
Αφαιρέστε τα ταψιά από τον φούρνο και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Επιστρέψτε τα ταψιά στον φούρνο και αφήστε τα για άλλα 10 – 12 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο παραπάνω αλάτι, αν χρειάζεται. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment