Ψητά ντοματίνια με γιαούρτι
Υλικά
- 2 κούπες ντοματίνια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ½ κ.γ. σπόρους κύμινου
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Φύλλα από 5 κλωνάρια θυμαριού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι, χωρισμένο
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
- Πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το μέλι, το θυμάρι, το μισό ξύσμα λεμονιού, ¼ κ.γ. αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Βάλτε όλα αυτά σε ένα ταψί και ψήστε για 18 λεπτά. Ανάψτε το γκριλ και ψήστε για 2 ακόμα λεπτά ή μεχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε το γιαούρτι με το υπόλοιπα ξύσμα λεμονιού και ¼ κ.γ. αλάτι.
Απλώστε το γιαούρτι σε μια μονή στρώση σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με τα ντοματίνια. Πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φύλλα θυμαριού και δυόσμου. Γαρνίρετε και απολαύστε με φρέσκο τραγανό ψωμί, προαιρετικά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment