«Φιλέτα» από κουνουπίδι
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ¼ κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας ωμοί κολοκυθόσποροι, ψιλοκομμένοι
- Ανθός αλατιού, για τη γεύση
- Μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C και απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Κόψτε τη ρίζα από το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια 2,5 εκ.
Τοποθετείστε το κουνουπίδι σε μια λαδόκολλα και περιχύστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να ροδίσει και να είναι τρυφερό. Γυρίστε το μη αφορά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Καθώς το κουνουπίδι ψήνετε, ενώστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον μαϊντανό και τον κολοκυθόσπορο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο, ρίξτε από πάνω ταχίνι και λεμόνι (αν θέλετε) και γαρνίρετε με το μείγμα βοτάνων.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment