arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Σούπα κουνουπιδιού


Αυτή η σούπα με ψητό κουνουπίδι είναι πλούσια σε γεύση και φτιάχνεται χωρίς κρέμα ή τυρί.
Σούπα κουνουπιδιού

Vegetarian

Σούπα κουνουπιδιού


Σούπα κουνουπιδιού

Έχει υπέροχη υφή και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά

  • 1 μεσαίο κεφάλι κουνουπιδιού, περίπου 1 κιλό
  • 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 4 κούπες νερό
  • Φύλλα από 5 φρέσκα κλωνάρια θυμαριού
  • ½ κ.σ. λευκή πάστα miso
  • ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Microgreens για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C και απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι. Απλώστε το πάνω στην λαδόκολλα και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τυλίξτε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε το μαζί με τα λαχανικά. Ψήστε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να έχει ροδίσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ψητό κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το θυμάρι και σιγοβράστε, με το καπάκι για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει λίγο και μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε την πάστα miso, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Γαρνίρετε με ¼ - ½ κ.γ. αλάτι και χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε με microgreens, αν θέλετε, και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.