Burger με μπιφτέκι παντζαριών και φέτα
Η γεύση και η υφή του παντζαριού είναι απαραίτητη και επηρεάζει τα πάντα στο μπιφτέκι. Θα μπορούσατε πιθανώς να το αντικαταστήσετε με κολοκυθάκια και καρότα και θα ήταν επίσης καταπληκτικό, αλλά τελείως διαφορετικό. Θα είχε άλλη γεύση και άλλη υφή.
Υλικά (για 6-8 burgers, ανάλογα το μέγεθός τους)
- 3 κούπες / 750 ml τριμμένα ωμά παντζάρια
- 1,5 κούπες / 150 gr. Νιφάδες βρώμης
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 βιολογικά αυγά
- 1 χούφτα φρέσκος βασιλικός
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Toppings:
- Μαρούλι
- Mango
- Αβοκάντο
- Ντομάτα
- Κρεμμύδι
Μέθοδος:
Ξεφλουδίστε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τρίφτη ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Τοποθετήστε τα τριμμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βρώμη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τυρί φέτα ή τοφου, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε η βρώμη να μπορεί να απορροφήσει το υγρό. Το βήμα αυτό είναι σημαντικό για να μπορούν να ενωθούν τα υλικά.
Προσπαθήστε να διαμορφώσετε ένα μπιφτέκι με τα χέρια σας. Εάν το μείγμα σας φαίνεται κάπως χαλαρό, προσθέστε λίγο περισσότερη βρώμη. Φτιάξτε 6-8 μπιφτέκια με τα χέρια σας. Ψήστε τα μπιφτέκια παντζουριού για μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά.
Σερβίρετε με ψητό ψωμί ολικής άλεσης και το γαρνίρισμα της επιλογής σας.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/
Leave a comment