Πιλάφι με λαχανικά και κριθαράκι

Αυτό το πιάτο θα το αγαπήσετε καθώς το κριθαράκι είναι καλή πηγή ινών που βοηθούν στην πέψη. Την ίδια ώρα μπορεί αν σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερίνη. Τα λαχανικά μπορείτε να αντικαταστήσετε με όσα έχετε εύκαιρα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι

 

Μέθοδος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το κολοκυθάκι και το καρότο μαζί με λίγο νερό. Μόλις είναι τραγανά, προσθέστε το ζωμό, το βούτυρο και βράστε. Προσθέστε το κριθαράκι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι το κριθαράκι να είναι τρυφερό, για 10 – 12 λεπτά.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, την μαντζουράνα, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post