Ψητά κολοκυθάκια
Τα καλύπτετε με τραγανό ψωμί και παρμεζάνα. Αυτά τα λαχανικά είναι καλύτερα ψητά σε καυτό φούρνο.
Υλικά
- 3 μεσαία προς μικρά κολοκυθάκια
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κούπας τριμμένο ψωμί, χωρισμένο
- 6 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Κόψτε το κολοκυθάκι σε στρογγυλές φέτες περίπου 1 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη και ανθό αλατιού. Στο μπολ προσθέστε ¼ κούπας τριμμένο ψωμί και 3 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα. Ανακατέψτε.
Απλώστε δύο φέτες λαδόκολλες. Τοποθετείστε τα λαχανικά σε μια στρώση πάνω τους και με τα χέρια σας μαζέψτε το τριμμένο ψωμί που έχει πέσει στο πλάι στο ταψί και βάλτε το πάνω στα κολοκυθάκια. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο ¼ της κούπας ψωμί και 3 κ.σ. τυρί Παρμεζάνα.
Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά για 15 – 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment