Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά
Μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα αγαπήσετε.
Υλικά
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα
- ¼ εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 μεγάλα αυγά
- Τυρί φέτα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς C και έχετε ένα ταψί (20 x 20) έτοιμο. Καθαρίστε και τρίψτε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε σε κομμάτια 1 εκ. Τοποθετείστε στο ταψί μαζί με το εσαλότ, το ελαιόλαδο, τα βότανα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά. Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε για 25 – 30 λεπτά.
Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι σχεδόν τρυφερές, δημιουργείστε δυο ανοίγματα και βάλτε τα αυγά. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 8 – 10 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να είναι έτοιμα και οι κρόκοι να είναι στην επιθυμητή σύσταση.
Γαρνίρετε με τυρί και πιπέρι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment