Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά

Μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα αγαπήσετε.

Υλικά

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • ¼ εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Τυρί φέτα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς C και έχετε ένα ταψί (20 x 20) έτοιμο. Καθαρίστε και τρίψτε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε σε κομμάτια 1 εκ. Τοποθετείστε στο ταψί μαζί με το εσαλότ, το ελαιόλαδο, τα βότανα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά. Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε για 25 – 30 λεπτά.

Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι σχεδόν τρυφερές, δημιουργείστε δυο ανοίγματα και βάλτε τα αυγά. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 8 – 10 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να είναι έτοιμα και οι κρόκοι να είναι στην επιθυμητή σύσταση.

Γαρνίρετε με τυρί και πιπέρι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post