arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά


Μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα αγαπήσετε.
Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά

Vegetarian

Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά


Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά

Μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα αγαπήσετε.

Υλικά

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • ¼ εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Τυρί φέτα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς C και έχετε ένα ταψί (20 x 20) έτοιμο. Καθαρίστε και τρίψτε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε σε κομμάτια 1 εκ. Τοποθετείστε στο ταψί μαζί με το εσαλότ, το ελαιόλαδο, τα βότανα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά. Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε για 25 – 30 λεπτά.

Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι σχεδόν τρυφερές, δημιουργείστε δυο ανοίγματα και βάλτε τα αυγά. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 8 – 10 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να είναι έτοιμα και οι κρόκοι να είναι στην επιθυμητή σύσταση.

Γαρνίρετε με τυρί και πιπέρι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.