Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά

Ψητές γλυκοπατάτες, τυρί φέτα και αυγά

Μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα αγαπήσετε.

Υλικά

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • ¼ εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Τυρί φέτα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς C και έχετε ένα ταψί (20 x 20) έτοιμο. Καθαρίστε και τρίψτε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε σε κομμάτια 1 εκ. Τοποθετείστε στο ταψί μαζί με το εσαλότ, το ελαιόλαδο, τα βότανα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά. Τοποθετείστε στον φούρνο και ψήστε για 25 – 30 λεπτά.

Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι σχεδόν τρυφερές, δημιουργείστε δυο ανοίγματα και βάλτε τα αυγά. Επιστρέψτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 8 – 10 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να είναι έτοιμα και οι κρόκοι να είναι στην επιθυμητή σύσταση.

Γαρνίρετε με τυρί και πιπέρι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published