Ψητό ρύζι με άρωμα δυόσμου, φέτα και ρόδι
Υλικά:
Νοστιμιά με ρόδι
- ½ κούπα καρύδια
- ¾ κούπα σπόροι ροδιού
- ¾ κούπα ελιές Καλαμών, καλά κομμένες χωρίς το κουκούτσι
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ κούπα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. χυμός ροδιού
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Ρύζι
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
- 4 κ.σ. βούτυρο χωρίς αλάτι, κομμένο σε κομματάκια
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- 10 φύλα δυόσμου
Μέθοδος:
Για τη νοστιμιά από ρόδι. Βάζετε τη σχάρα στο τρίτο πιο ψηλό ράφι του φούρνου και προθερμαίνετε στους 175 βαθμούς. Βάζετε ένα φύλλο ψησίματος σε ένα ταψί και βάζετε πάνω τα καρύδια και τα ψήνετε, μέχρι να έχουν χρυσαφένιο χρώμα, για 5-8 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά ψιλοκόβετε. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230 βαθμούς.
Ανακατεύετε τα καρύδια, τους σπόρους από ρόδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τον χυμό ροδιού και το σκόρδο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, ενώνετε το ρύζι, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα ταψί και βάζετε μέσα 3 ½ κούπες νερό. Γαρνίρετε με τον δυόσμο. Καλύψτε προσεκτικά και ψήστε για 30 – 35 λεπτά μέχρι το ρύζι να έχει απορροφήσει το νερό. Αφαιρέστε από τον φούρνο και βγάλτε τον δυόσμο. Δείτε αν το ρύζι είναι έτοιμο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Ζεστάνετε τον φούρνο. Βάλτε την φέτα πάνω από το ρύζι. Ψήστε μέχρι το ρύζι να έχει πάρει μια τραγανή υφή και χρυσό χρώμα και μέχρι η φέτα να αρχίσει να γίνεται καφέ, για 8-10 λεπτά. Βάλτε από πάνω το μείγμα ροδιού.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.bonappetit.com/
Leave a comment