Ψητά σπαράγγια με ντοματίνια και κουκουνάρι

Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Υλικά

  • 650 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 1 – ½ κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Τοποθετείστε τα σπαράγγια, τα ντοματίνια και το κουκουνάρι σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Ενώστε 2 κ.σ. λάδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα σπαράγγια και ανακατέψτε.

Ψήστε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να γίνουν τρυφερά. Προσθέστε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε με τυρί και ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post