Ψητά σπαράγγια με ντοματίνια και κουκουνάρι
Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Υλικά
- 650 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα
- 1 – ½ κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Τοποθετείστε τα σπαράγγια, τα ντοματίνια και το κουκουνάρι σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Ενώστε 2 κ.σ. λάδι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα σπαράγγια και ανακατέψτε.
Ψήστε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι τα σπαράγγια να γίνουν τρυφερά. Προσθέστε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε με τυρί και ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
Leave a comment