Σούπα με σπαράγγια και φουντούκια
Υλικά:
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κούπα γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες
- Νιφάδες πιπεριάς, θριματισμένες
- 2 – ½ κούπες φρέσκα κομμένα σπαράγγια, τριμαρισμένα
- 2 κούπες ζωμός λαχανικών
- 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, ψημένα
- 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ½ κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικά
- 2 κ.γ. σόγια σως χωρίς γλουτένη
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Ξυρισμένα σπαράγγια (προαιρετικό)
Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, ζεστάνετε νερό σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδι και τις νιφάδες πιπεριάς και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε τα σπαράγγια και τον ζωμό και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με καλυμμένη την κατσαρόλα για 6-8 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το λίγο να κρυώσει.
Βάλτε τους ξηρούς καρπούς, τον βασιλικό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το μείγμα με τα σπαράγγια. Χτυπήστε το μέχρι να είναι ομοιογενές και κρεμώδες. Βάλτε το ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, τη σόγια σως και τον ανθό αλατιού. Ζεστάνετε αλλά μην το βράσετε. Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με ελαιόλαδο και ξυρισμένα σπαράγγια.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment