arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Σούπα με σπαράγγια και φουντούκια


Μια υπέροχη vegetarian σούπα που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 30 λεπτά.
Σούπα με σπαράγγια και φουντούκια

Vegetarian

Σούπα με σπαράγγια και φουντούκια


Σούπα με σπαράγγια και φουντούκια

Υλικά:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κούπα γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες
  • Νιφάδες πιπεριάς, θριματισμένες
  • 2 – ½ κούπες φρέσκα κομμένα σπαράγγια, τριμαρισμένα
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, ψημένα
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ½ κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς γλυκαντικά
  • 2 κ.γ. σόγια σως χωρίς γλουτένη
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Ξυρισμένα σπαράγγια (προαιρετικό)

 

Μέθοδος:

Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, ζεστάνετε νερό σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδι και τις νιφάδες πιπεριάς και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε τα σπαράγγια και τον ζωμό και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με καλυμμένη την κατσαρόλα για 6-8 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το λίγο να κρυώσει.

Βάλτε τους ξηρούς καρπούς, τον βασιλικό και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το μείγμα με τα σπαράγγια. Χτυπήστε το μέχρι να είναι ομοιογενές και κρεμώδες. Βάλτε το ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, τη σόγια σως και τον ανθό αλατιού. Ζεστάνετε αλλά μην το βράσετε. Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με ελαιόλαδο και ξυρισμένα σπαράγγια.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.