Σπαράγγια με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

Έχει παρμεζάνα, σκόρδο, χυμό λεμονιού, αποξηραμένη ρίγανη και ιταλικό γαρνίρισμα.

Υλικά:

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 πρέζες ιταλικό γαρνίρισμα (αποξηραμένο βασιλικό, αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο δενδρολίβανο, αποξηραμένο μαϊντανό, αποξηραμένο θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, σκόνη σκόρδου)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα

 

Μέθοδος

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο νερό σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για λίγο.

Στη συνέχεια, βάλτε τα σπαράγγια, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη και το Ιταλικό γαρνίρισμα στο τηγάνι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.

Μαγειρέψτε για 5 – 7 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πόσο τρυφερά θέλετε να είναι τα σπαράγγια.

Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα πάνω από τα σπαράγγια και καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι του.

Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Συνταγή: https://www.primaverakitchen.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post