arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Σπαράγγια με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα


Απολαύστε αυτήν την υπέροχη συνταγή ως ένα συνοδευτικό πιάτο σε πολυάσχολες ημέρες.
Σπαράγγια με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

Vegetarian

Σπαράγγια με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα


Σπαράγγια με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

Έχει παρμεζάνα, σκόρδο, χυμό λεμονιού, αποξηραμένη ρίγανη και ιταλικό γαρνίρισμα.

Υλικά:

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • Ανθός αλατιού και μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 πρέζες ιταλικό γαρνίρισμα (αποξηραμένο βασιλικό, αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο δενδρολίβανο, αποξηραμένο μαϊντανό, αποξηραμένο θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, σκόνη σκόρδου)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα

 

Μέθοδος

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο νερό σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το για λίγο.

Στη συνέχεια, βάλτε τα σπαράγγια, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την αποξηραμένη ρίγανη και το Ιταλικό γαρνίρισμα στο τηγάνι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.

Μαγειρέψτε για 5 – 7 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πόσο τρυφερά θέλετε να είναι τα σπαράγγια.

Προσθέστε το τυρί παρμεζάνα πάνω από τα σπαράγγια και καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι του.

Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Πριν το σερβίρετε, ανακατέψτε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Συνταγή: https://www.primaverakitchen.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.

Καλάθι Αγορών