Μεσογειακή και πικάντικη σούπα με σπανάκι και φακές
Η προετοιμασία της χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά. Συνδυάζει γήινα Μεσογειακά μπαχαρικά, χυμό lime και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή είναι vegan.
Υλικά
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- 1 ½ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
- 1 ½ κ.γ. σκόνη κύμινο
- 1 ½ κ.γ. σουμάκ
- 1 ½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι, θρυμματισμένο
- 2 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες δυόσμου
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 6 κούπες ζωμός λαχανικών
- 3 κούπες νερό, + έξτρα αν χρειάζεται
- 340 γρ. κατεψυγμένα φύλλα σπανακιού, κομμένα (δε χρειάζονται ξεπάγωμα)
- 1 ½ κούπες πράσινες φακές ή μικρές καφέ φακές, καθαρισμένες
- Χυμός από 1 lime
- 2 κούπες πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το δυόσμο και το αλεύρι. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά.
Τώρα, προσθέσετε το ζωμό και το νερό. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλή και βράστε τα υγρά. Προσθέστε το σπανάκι και τις φακές. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώστε σε μεσαία προς χαμηλή. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι οι φακές να είναι καλά μαγειρεμένες και τρυφερές.
Μόλις οι φακές είναι πλήρως μαγειρεμένες, προσθέστε τον χυμό lime και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε την κατσαρόλα καλυμμένη για 5 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή μαζί με πίτες ή ψωμί.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment