arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegetarian

Ψητές μελιτζάνες με σως από ταχίνι, γιαούρτι και σκόρδο


Αυτή η μέθοδος ψησίματος δίνει στις μελιτζάνες τραγανό δέρμα με ένα εσωτερικό γεμάτο γευστικά toppings.
Ψητές μελιτζάνες με σως από ταχίνι, γιαούρτι και σκόρδο

Vegetarian

Ψητές μελιτζάνες με σως από ταχίνι, γιαούρτι και σκόρδο


Ψητές μελιτζάνες με σως από ταχίνι, γιαούρτι και σκόρδο

Υλικά

  • 900 γρ. μικρές μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • Ανθός αλατιού
  • 1 λεμόνι, κομμένο στην μέση
  • Σουμάκ (ή αντίστοιχο μπαχαρικό της αρεσκείας σας)

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ψήστε τις μελιτζάνες, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να είναι τρυφερές, για περίπου 1 – 1 ½ ώρες (ανάλογα με το μέγεθός τους).

Την ίδια ώρα, ψήστε τα κεφάλια σκόρδου μέχρι οι σκελίδες να είναι τρυφερές, για 40 – 50 λεπτά.

Σε ένα μπολ ενώστε το γιαούρτι και το ταχίνι. Γαρνίρετε με αλάτι. Κόψτε τα κεφάλια του σκόρδου και πολτοποιήστε τα. Ρίξτε τα μέσα στη σως.

Κόψτε την μελιτζάνα οριζόντια και ανοίξτε την με τα χέρια σας. Βάλτε την πάνω σε μια πιατέλα και στύψτε λεμόνι. Γαρνίρετε με αλάτι. Βάλτε τη σως γιαουρτιού τριγύρω και γαρνίρετε με σουμάκ.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.