Ψητές μελιτζάνες με σως από ταχίνι, γιαούρτι και σκόρδο
Υλικά
- 900 γρ. μικρές μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ταχίνι
- Ανθός αλατιού
- 1 λεμόνι, κομμένο στην μέση
- Σουμάκ (ή αντίστοιχο μπαχαρικό της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ψήστε τις μελιτζάνες, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να είναι τρυφερές, για περίπου 1 – 1 ½ ώρες (ανάλογα με το μέγεθός τους).
Την ίδια ώρα, ψήστε τα κεφάλια σκόρδου μέχρι οι σκελίδες να είναι τρυφερές, για 40 – 50 λεπτά.
Σε ένα μπολ ενώστε το γιαούρτι και το ταχίνι. Γαρνίρετε με αλάτι. Κόψτε τα κεφάλια του σκόρδου και πολτοποιήστε τα. Ρίξτε τα μέσα στη σως.
Κόψτε την μελιτζάνα οριζόντια και ανοίξτε την με τα χέρια σας. Βάλτε την πάνω σε μια πιατέλα και στύψτε λεμόνι. Γαρνίρετε με αλάτι. Βάλτε τη σως γιαουρτιού τριγύρω και γαρνίρετε με σουμάκ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment