Σοταρισμένα ρεβίθια με Ελληνικό γιαούρτι
- 8 κούπες σέσκουλο
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, + έξτρα για το γαρνίρισμα
- 4 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 1 ½ κούπες φρέσκα μαγειρεμένα ρεβίθια
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι
- ½ κούπα Ελληνικό γιαούρτι
Εκτέλεση
Παίρνετε τα σέσκουλα και χωρίζετε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Βάλτε τα κοτσάνια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά. Προσθέστε τα φύλλα και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 2 λεπτά και στραγγίστε. Ανανεώστε τα με κρύο νερό και στραγγίστε τα. Στη συνέχεια κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.
Ζεστάνετε νερό σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέστε τα καρότα και το κύμινο και σοτάρετε για 5 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε το σέσκουλο και τα ρεβύθια και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 6 λεπτά. Τώρα, προσθέστε το σκόρδο, τα βότανα, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το γαρνίρισμα.
Για το σερβίρισμα ενώστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε σε πιάτα τα λαχανικά και γαρνίρετε με γιαούρτι. Πασπαλίστε λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι και ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Source: https://www.thekitchn.com/
Image credit: Kimberley Hasselbrink
Leave a comment