Ντοματόσουπα με φρέσκο βασιλικό
Υλικά:
- 11 μεσαίες ντομάτες, κομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε τέσσερα κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένου και κομμένου
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 12 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Κρουτόν σαλάτας ή φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό (προαιρετικά)
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς. Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα αλειμένο με λάδι ταψί. Πασπαλίστε λάδι από πάνω μαζί με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερές, για 25 – 40 λεπτά ενώ ανακατεύετε μια φορά. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ανακατέψτε το μείγμα ντομάτας και τα φύλλα βασιλικού μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Μεταφέρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετε. Προσθέστε κρουτόν ή φύλλα βασιλικού ως γαρνίρισμα, αν θέλετε.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment