Ψητή μελιτζάνα με φέτα
Είναι εύκολο, γρήγορο και ξεχωρίζει!
Υλικά:
- 3 κ.σ. βινεγκρέτ βαλσάμικου
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
- 2/3 κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 8 φέτες μελιτζάνας (πάχος 2 εκ.)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Βινεγκρέτ βαλσάμικου:
- 150 γρ. βαλσάμικο
- 25 γρ. μέλι
- 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 75 γρ. νερό
- 600 γρ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
Μέθοδος:
Ανακατέψτε τα συστατικά της βινεγκρέτ. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τη βινεγκρέτ και τη σκόνη σκόρδου μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε και ανακατέψτε τη φέτα, το αγγούρι, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι. Βάλτε στο ψυγείο με το μπολ καλυμμένο μέχρι να σερβίρετε.
Βουρτσίστε την μελιτζάνα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάλτε την στο γκριλ, καλυμμένη, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε περίπου 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να είναι έτοιμη. Γαρνίρετε την μελιτζάνα με το μίγμα φέτας. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με βασιλικό.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment