vegan ·
Συνταγή για ψητό σκόρδο
Με αυτή τη συνταγή θα έχει μια πλούσια γεύση την οποία θα προσφέρει στον πουρέ, τις σούπες και σε άλλα αγαπημένα σας πιάτα.
Υλικά
- 1 ολόκληρο σκόρδο (βολβός)
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Κόψτε την κορυφή του σκόρδου.
Στη συνέχεια τοποθετείστε το σκόρδο με το κόψιμο προς τα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε με λάδι και αλάτι.
Τυλίξτε το σκόρδο με το αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ψηθεί για 40 – 60 λεπτά ή μέχρι να έχει ροδίσει.
Χρησιμοποιήστε το σε κάθε συνταγή που χρειάζεται ψητό σκόρδο και απολαύστε!
Leave a comment