Πιλάφι άγριου ρυζιού

Πιλάφι άγριου ρυζιού

Επιπλέον: το συγκεκριμένο ρύζι έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα πρωτεϊνών σε σχέση με άλλα δημητριακά.

Υλικά

  • 2 ⅓ κούπες νερό
  • ½ κούπα άγριο ρύζι, ξεπλυμένο
  • 2 κρεμμύδια (το λευκό κομμάτι), ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 2/3 κούπα καστανό ρύζι

 

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ενώστε το νερό, το άγριο ρύζι, τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Βράστε το και καλύψτε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Προσθέστε το καστανό ρύζι και ξαναβράστε. Καλύψτε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό και το περισσότερο υγρό να έχει απορροφηθεί, για 30 – 35 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε το καλυμμένο για 5 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και σερβίρετε.

Συνταγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published