Vegan σούπα με πατάτα και πράσο

 Αυτό είναι αρκετό για να προσθέσετε έξτρα κρέμα στο τέλος. Γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια, σχοινόπρασο ή το αγαπημένο σας vegan τυρί.

Υλικά:

  • 3 ματσάκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 μεσαία πράσα (μόνο το λευκό), ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 6 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 450 γρ. ζωμός λαχανικών
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κούπα γάλα καρύδας, προαιρετικό
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 

Συνταγή:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο σε νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Προσθέστε τις πατάτες, τον ζωμό, το πιπέρι και το αλάτι. Βράστε το και μειώστε την θερμοκρασία. Καλύψτε και σιγοβράστε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Στο μεταξύ συνεχίζετε να ανακατεύετε.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε τη σούπα πουρέ. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και βάλετε γάλα αμυγδάλου αν χρειάζεται. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε ως που να ζεσταθεί καλά. Γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post