Vegan σούπα με κριθαράκι, μανιτάρια και λεμόνι
Είναι γεμάτη μανιτάρια και κριθαράκι ενώ έχει υπέροχη γεύση από το λεμόνι.
Υλικά
- 2 – ½ κούπες φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 – ½ κούπες ζωμός λαχανικών
- 1 – ½ κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- ¼ κούπα ωμό κριθαράκι
- 1 1-2 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 1/8 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε νερό, μέχρι να είναι τρυφερά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό. Προσθέστε επιπλέον τον ζωμό, τον μαϊντανό, το θυμάρι και το πιπέρι.
Βράστε τα και προσθέστε το κριθαράκι και το χυμό και ξύσμα λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι το κριθαράκι να είναι τρυφερό, για 5-6 λεπτά.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment