Vegan ψητά φαλάφελ από παντζάρι

Στο φούρνο ή στο γκριλ, απολαύστε ένα υγιεινό vegan φαλάφελ χωρίς γλουτένη.

Υλικά:

  • 2 παντζάρια (λίγο μικρότερα από ένα μπαλάκι του τένις)
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • 250 γρ. (2 κούπες) βρασμένα ρεβύθια
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 κ.σ. τριμμένος κόλιανδρος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού

 

Μέθοδος

Από πιο νωρίς: αφαιρέστε το σκληρό μέρος από τα παντζάρια. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο σε κύβους. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να είναι έτοιμα για να φτιάξετε τα φαλάφελ. Αυτό μπορείτε να το κάνετε νωρίτερα ή από το προηγούμενο βράδυ.

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε τα καλά. Δε χρειάζεται να γίνουν πουρές, αλλά να είναι ένα μείγμα ενωμένο.

Τυλίξτε τα σε μπαλάκια (λίγο μικρότερα από μπάλες του golf). Πιέστε τα ώστε να έχουν το σχήμα του φαλάφελ.

Τοποθετείστε τα στο grill σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 8 λεπτά την κάθε πλευρά (επίσης μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο).

Σερβίρετε αμέσως. Αυτό το πιάτο ταιριάζει υπέροχο με το εύκολο dressing με ταχίνι (βρείτε τη συνταγή, εδώ).

Συνταγή: https://www.kindearth.net/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post