Vegan Μεσογειακής σούπα με λάχανο

Μια πινελιά λεμονιού με μερικά φρέσκα βότανα που προσθέτετε στο τέλος, απογειώνουν τη γεύση της.

Υλικά

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, πολύ καλά πλυμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • ½ λάχανο, ψιλοκομμένο
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. κουρκουμάς
  • Φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα ντοματοπελτές
  • 6-7 κούπες νερό
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κούπα φρέσκο άνηθο
  • Μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)

 

Μέθοδος

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέστε λίγο νερό και ζεστάνετέ το. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τις πατάτες και το λάχανο και σοτάρετέ τα. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά καθώς και το φύλλο δάφνης. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και το νερό. Αυξήστε τη θερμοκρασία και  ως που να βράσει, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα μερικώς και σιγοβράστε για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά.

Στο τέλος, προσθέστε ξύσμα και ζωμό λεμονιού καθώς και άνηθο. Μεταφέρετε σε μπολ σερβιρίσματος και απολαύστε!

Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post