Vegan πουρές με ελαιόλαδο και kale
Ένα γευστικό, εύκολο και vegan συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 900 γρ. κίτρινες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- ¼ κούπας πράσινα κρεμμύδια
- 4 κούπες kale, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 κ.γ. ανθό αλατιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αρκετό νερό ώστε να καλύπτονται οι πατάτες κατά 2,5 εκατοστά. Βράστε και μαγειρέψτε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι, για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε, κρατώντας 1 κούπα από το υγρό.
Βάλτε λίγο νερό σε ένα μεσαίο τηγάνι. Προσθέστε πράσινα κρεμμύδια και kale και μαγειρέψτε για 1 – 2 λεπτά. Αφήστε στην άκρη για λίγο.
Πολτοποιήστε τις πατάτες και το σκόρδο. Προσθέστε 1/3 κούπας ελαιόλαδο, ½ κούπας νερό που έχετε κρατήσει, kale, κρεμμύδια, δενδρολίβανο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Προσθέστε περισσότερο νερό ή λάδι, αν χρειάζεται. Γαρνίρετε για περισσότερη γεύση με επιπλέον αλάτι ή νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αν χρειάζεται. Σερβίρετε όσο είναι ζεστός.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment