Vegan κρεμώδης σούπα με κουνουπίδι

Αυτή η κρεμώδης vegan σούπα με κουνουπίδι είναι τόσο light και απλή και θα την αγαπήσετε αμέσως! 

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ματσάκια σκόρδου, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 τεμαχισμένο κουνουπίδι
  • 2 κούπες ζωμού λαχανικών (500 ml)
  • 1 κούπα μη ζαχαρούχο φυτικό γάλα της επιλογής σας (250 ml)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Μικρή ποσότητα πιπεριού

 

Μέθοδος

Ζεσταίνετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα σκόρδο και κρεμμύδι.

Μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν τα υλικά.

Βράζετε το κουνουπίδι με το ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια αφού βράσουν το γάλα.

Μαγειρέψτε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. 

Ρίξτε αλάτι, μαύρο πιπέρι και τη μαγιά και ανακατέψτε στο μπλέντερ.

Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας toppings και ελαιόλαδο. Μπορείτε να προσθέτε αρακά βρασμένο, φρυγανισμένες φέτες αμυγδάλου, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και μεγαλύτερη δόση πιπεριού.

Συνταγή: https://simpleveganblog.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post