Vegan καροτόσουπα
Υλικά:
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κούπες ζωμός λαχανικών
- 450 γρ. καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- Φρέσκος κόλλιανδρος (προαιρετικά)
Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να είναι τρυφερά. Προσθέστε τον ζωμό, τα καρότα και τις πατάτες και βράστε. Χαμηλώστε την φωτιά, καλύψτε και στη συνέχεια σιγοβράστε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Μεταφέρετε σε ένα μπλεντερ. Καλύψτε και ανακατέψτε καλά. Επιστρέψτε το φαγητό στην κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε άλλο λίγο κι αν το επιθυμείτε, γαρνίρετε με ελαιόλαδο και φύλλα από κόλλιανδρο.
Καλή απόλαυση.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment