vegan ·
Εύκολες ψητές γλυκοπατάτες με κανέλα
Τα υλικά της συνταγής έδωσαν μια κρεμώδη υφή στις άκρες των γλυκοπατατών. Η κανέλα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια προσθέτουν μια ζεστή γεύση.
Υλικά
- 1,3 κ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκ.
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- Μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- ½ - ¾ κ.γ. μπαχάρι
- 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C και τοποθετείστε ένα ταψί στην μεσαία σχάρα.
Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (3 – 4 κ.σ.). Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Απλώστε τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμύδια σε μια μονή στρώση.
Ψήστε για 35 – 45 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι οι πατάτες να έχουν ροδίσει.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment