arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Μεσογειακές γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και αβοκάντο - ταχίνι σως


Μεσογειακές γεμιστές γλυκοπατάτες με μαριναρισμένα ρεβίθια και γαρνίρισμα από avocado σως με ταχίνι.
Μεσογειακές γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και αβοκάντο - ταχίνι σως

Vegan πιάτα

Μεσογειακές γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και αβοκάντο - ταχίνι σως


Μεσογειακές γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβίθια και αβοκάντο - ταχίνι σως

Η συνταγή δεν περιέχει σιτηρά και είναι vegan

Υλικά:

  • 8 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτες, καλά πλυμμένες

Μαριναρισμένα ρεβίθια

  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου / περίπου ½ κ.γ. θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος κομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού

 

Σως με αβοκάντο και ταχίνι

  • 1 μεσαίο ώριμο αβοκάντο
  • ¼ κούπα ταχίνι
  • ¼ κούπα νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδου, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Γαρνίρισμα
  • ¼ κούπα κολοκυθόσποροι
  • Vegan φέτα ή τυρί φέτα αν δεν είστε vegan

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 204 βαθμούς.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι να ανοίξετε τρύπες στις γλυκοπατάτες σας και να αφήσετε τον αέρα να φεύγει. Βάλτε τις σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για 45 λεπτά – 1 ώρα ή μέχρι να είναι τρυφερά. Όσο πιο μεγάλες οι γλυκοπατάτες, τόση περισσότερη ώρα χρειάζονται για να ψηθούν.

Καθώς οι γλυκοπατάτες είναι στο φούρνο, ξεκινήστε να ασχολείστε με τα ρεβίθια. Αφού τα έχετε βουτήξει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζετε και στη συνέχεια τα ξεπλένετε. Μετά τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τους για να μαριναριστούν. Ανακατέψτε τα καλά και αφήστε το στο πλάι.

 

Σως με αβοκάντο και ταχίνι

Για να φτιάξετε την σως βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Αν θέλετε πιο λεπτή σύσταση, προσθέστε ακόμα 1-2 κ.σ. νερό. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στην άκρη μέχρι να σας χρειαστεί.

Ένωση

Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι τρυφερές και έτοιμες, τις αφαιρείτε από τον φούρνο και τις βάζετε στην άκρη μέχρι να είναι αρκετά κρύες ώστε να μπορείτε να δουλέψετε σε αυτές. Τώρα, κόψτε τις πατάτες στην μέση και προσεκτικά μεταφέρετε ρεβίθια στο εσωτερικό. Γαρνίρετε με σως από αβοκάντο και ταχίνι και βάλτε κολοκυθόσπορους και φέτα από πάνω. Καλύτερα να τις σερβίρετε φρέσκες, αλλά μπορείτε να τις κρατήσετε στο ψυγείο έως και δύο ημέρες.

Συνταγή: https://www.asaucykitchen.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.