arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και κάσιους


Σε αυτή την συνταγή δεν υπάρχει κρέας ή γαλακτοκομικά αλλά υπάρχει πλούσια γεύση και υπέροχα αρώματα. 
Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και κάσιους

Vegan πιάτα

Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και κάσιους


Μελιτζάνες γεμιστές με πλιγούρι και κάσιους

Υλικά:

 

Μέθοδος:

Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε 1 κ.σ. νερό σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τριμμένο σκόρδο, χρυσές σταφίδες, κάρυ και ανθό αλατιού. Μαγειρέψτε για δύο λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το πλιγούρι και το νερό. Σιγοβράστε με καλυμμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να είναι έτοιμο.

Την ίδια ώρα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση. Αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετείστε τις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κόβοντας τις κορυφές. Αλείψτε τις με ελαιόλαδο και πασπαλίστε λίγο ανθό αλατιού. Ψήστε τις για 7 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές.

Αφαιρέστε τις μελιτζάνες από το φούρνο. Καλύψτε τις. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε το πλιγούρι και προσθέστε και τα κάσιους. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα από πλιγούρι μέσα στις μελιτζάνες. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.