Σπανακόρυζο
Υλικά (2 μερίδες):
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¾ κούπα νερό
- 1 κ.σ. αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
- ¼ - ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- ½ κούπα ωμό ρύζι
- 2 κούπες φρέσκο baby σπανάκι
Μέθοδος
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ως που να είναι τρυφερό. Προσθέστε το νερό, τον μαϊντανό, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Βράστε το και προσθέστε το ρύζι και γαρνίρετε με το σπανάκι.
Καλύψτε. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό (για περίπου 7 1- 10 λεπτά). Ανακατέψτε καλά για να τα ενώσετε.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment