arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Σούπα μπιζελιών με δυόσμο και καρύδα


Αυτή η σούπα μπιζελιών μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζει για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση της.
Σούπα μπιζελιών με δυόσμο και καρύδα

Vegan πιάτα

Σούπα μπιζελιών με δυόσμο και καρύδα


Σούπα μπιζελιών με δυόσμο και καρύδα

Εάν τα φρέσκα μπιζέλια δεν είναι στην εποχή μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μπιζέλια. Η σούπα έχει μια ωραία κρεμώδη υφή και ωραίο άρωμα μέντας.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 500 γρ. μπιζέλια ή 1.5 κιλό μαζί με τους λοβούς
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 10 κλαράκια φρέσκος δυόσμος
  • 1,5 κούπα ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1,5 κούπα γάλα καρύδας
  • Μικρά μωβ λαχανικά για το σερβίρισμα (προεραιτικά)
  • Κρύο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος:

Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να γίνουν καφέ για περίπου 3-5 λεπτά.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, τα μπιζέλια, το αλάτι, τον δυόσμο, το λάδι και το γάλα καρύδας και σιγοβράζετε. Σβήστε την εστία της κουζίνας.  

Ανακατέψτε, χρησιμοποιώντας το μπλέντερ σας, μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Προσθέστε επιπλέον νερό, εάν το επιθυμείτε.

Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, μοβ λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.

Μπορείτε να το διατηρήσετε για 3-5 ημέρες στο ψυγείο.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.