Σούπα μπιζελιών με δυόσμο και καρύδα
Εάν τα φρέσκα μπιζέλια δεν είναι στην εποχή μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μπιζέλια. Η σούπα έχει μια ωραία κρεμώδη υφή και ωραίο άρωμα μέντας.
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 500 γρ. μπιζέλια ή 1.5 κιλό μαζί με τους λοβούς
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 10 κλαράκια φρέσκος δυόσμος
- 1,5 κούπα ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1,5 κούπα γάλα καρύδας
- Μικρά μωβ λαχανικά για το σερβίρισμα (προεραιτικά)
- Κρύο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να γίνουν καφέ για περίπου 3-5 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, τα μπιζέλια, το αλάτι, τον δυόσμο, το λάδι και το γάλα καρύδας και σιγοβράζετε. Σβήστε την εστία της κουζίνας.
Ανακατέψτε, χρησιμοποιώντας το μπλέντερ σας, μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Προσθέστε επιπλέον νερό, εάν το επιθυμείτε.
Σερβίρετε σε μπολ και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, μοβ λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
Μπορείτε να το διατηρήσετε για 3-5 ημέρες στο ψυγείο.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com
Leave a comment