Σούπα με καρότο, καρύδα και κάρυ
Έχει ομοιογενές μείγμα χάρη στο blender και στο γάλα καρύδας και μόλις όλα είναι ψιλοκομμένα, θα δείτε πόσο γρήγορα θα είναι έτοιμη!
Υλικά:
Σούπα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, πολτοποιημένη
- 1 τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 425 ml γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 -2 κούπες ζωμός λαχανικών, για αραίωση
Toppings
- ½ κούπα κόλιανδρος
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Πρέζα ανθός αλατιού
- ¼ κούπα ψητά πασατέμπος
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προαιρετικά
Μέθοδος:
Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Βάλτε μέσα το τζίντζερ και το σκόρδο, μαγειρεύοντας για μερικά ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Τέλος, προσθέστε τη σκόνη curry, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατέψτε για να καλύψετε τα πάντα και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα καρύδας. Αρχικά βράστε και στη συνέχεια σιγοβράστε ως που τα καρότα να είναι τρυφερά, 10 έως 15 λεπτά.
Μόλις τα καρότα είναι τρυφερά, μεταφέρετε προσεκτικά σε έναν μπλέντερ υψηλής ισχύος. Ξεκινήστε να ανακατεύετε ενώ έχετε το ζωμό στο χέρι. Προσθέστε ¼ έως ½ φλιτζάνι ζωμό, ανάλογα με την υφή της σούπας.
Μόλις γίνει πουρές, επαναφέρετε τη σούπα στο δοχείο και ζεστάνετε ξανά πριν σερβίρετε. Ενώστε τον κόλιναδρο με το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και χρησιμοποιήστε τα ως topping της σούπας μαζί με τα πασατέμπος και το ελαιόλαδο.
Συνταγή: https://naturallyella.com
Leave a comment