Αρωματική ρεβυθοσαλάτα
Εάν θέλεις ένα ιδιαίτερο dressing αντί του κλασικού λαδολέμονου, δοκίμασε αυτό:
- 1 κ.γ. ταχίνι
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Ανθό αλατιού, πιπέρι και λίγο κύμινο
Πλήρες φυτικό γεύμα, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (κινόα+ρεβύθια), που θα σε κρατήσει «χορτάτο» για αρκετές ώρες!
Βάζεις τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζεις, προσθέτεις μαγειρική σόδα και τα αφήνεις για περίπου μισή ώρα στην άκρη. Έπειτα, τα ξεπλένεις πολύ καλά και τα βράζεις μέχρι να μαλακώσουν!
Μπορείς να προετοιμάσεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τα αποθηκεύσεις σε κλειστό ταπεράκι στο ψυγείο! Έτσι, θα έχεις έτοιμα ρεβύθια και για άλλες παρασκευές, π.χ. σούπες, κεφτέδες, χούμους κ.α.!
Καλή Απόλαυση!
Συνταγή: nutr_ideal
Leave a comment