Ψητές πατάτες με δενδρολίβανο
Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές μαζί με φέτες λεμονιού και προσθέστε τα βότανα για ένα γευστικό και υγιεινό συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 900 γρ. πατάτες
- 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
- ½ μεγάλο λεμόνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Πλύνετε τις πατάτες και κόψτε σε κύβους των 3 εκ. Ψιλοκόψτε το δενδρολίβανο. Στη συνέχεια, κόψτε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τις πατάτες, το λάδι, τη σκόνη σκόρδου, τον ανθό αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Απλώστε μια λαδόκολλα. Βάλτε τις πατάτες πάνω σε μονή στρώση. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και δενδρολίβανο. Ψήστε για 30 – 40 λεπτά μέχρι οι πατάτες να είναι μαγειρεμένες και να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τις γυρνάτε μια φορά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με άλλο 1 κ.σ. δενδρολίβανο.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment