Ψητά λαχανικά ρίζας και πράσινα λαχανικά σε φακές
Είναι εύκολο, vegan και με το ταχίνι παίρνει έξτρα γεύση.
Υλικά
Φακές
- 1 ½ κούπες νερό
- ½ κούπας φακές
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κολιάνδρου
- ½ κ.γ. σκόνη κύμινου
- ¼ κ.γ. μπαχάρι
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Λαχανικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 ½ κούπες ψητά λαχανικά ρίζας
- 2 κούπες ψιλοκομμένο kale
- 1 κ.γ. κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
- 1/8 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τις φακές: ενώστε το νερό, τις φακές, τη σκόνη σκόρδου, ½ κ.γ. κόλιανδρο, κύμινο, μπαχάρι, ¼ κ.γ. αλάτι και σουμάκι (αν θέλετε) σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε. Στη συνέχεια σιγοβράστε, καλύψτε και αφήστε να γίνουν τρυφερές, για 25 – 30 λεπτά.
Βγάλτε το καπάκι και συνεχίζεται να σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στραγγίστε και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. λάδι.
Την ίδια ώρα ετοιμάστε τα λαχανικά: Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέστε τα λαχανικά ρίζας και μαγειρέψτε ανακατεύοντας, για 2 – 4 λεπτά. Προσθέστε το kale και μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά. Προσθέστε και τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το αλάτι.
Σερβίρετε τα λαχανικά πάνω από τις φακές και προσθέστε από πάνω ταχίνι (ή γιαούρτι). Γαρνίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment