
Είναι εύκολο, vegan και με το ταχίνι παίρνει έξτρα γεύση.
Υλικά
Φακές
- 1 ½ κούπες νερό
- ½ κούπας φακές
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κολιάνδρου
- ½ κ.γ. σκόνη κύμινου
- ¼ κ.γ. μπαχάρι
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Λαχανικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 ½ κούπες ψητά λαχανικά ρίζας
- 2 κούπες ψιλοκομμένο kale
- 1 κ.γ. κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
- 1/8 κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τις φακές: ενώστε το νερό, τις φακές, τη σκόνη σκόρδου, ½ κ.γ. κόλιανδρο, κύμινο, μπαχάρι, ¼ κ.γ. αλάτι και σουμάκι (αν θέλετε) σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε. Στη συνέχεια σιγοβράστε, καλύψτε και αφήστε να γίνουν τρυφερές, για 25 – 30 λεπτά.
Βγάλτε το καπάκι και συνεχίζεται να σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στραγγίστε και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και 1 κ.γ. λάδι.
Την ίδια ώρα ετοιμάστε τα λαχανικά: Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέστε τα λαχανικά ρίζας και μαγειρέψτε ανακατεύοντας, για 2 – 4 λεπτά. Προσθέστε το kale και μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά. Προσθέστε και τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το αλάτι.
Σερβίρετε τα λαχανικά πάνω από τις φακές και προσθέστε από πάνω ταχίνι (ή γιαούρτι). Γαρνίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
0 σχόλια