Ανάμεικτα ψητά λαχανικά με λεμόνι
Σερβίρετε μαζί με οποιοδήποτε υγιεινό δείπνο ή γεύμα.
Υλικά
- 1 ½ κούπες μπουκέτα κουνουπιδιού
- 1 ½ κούπες μπουκέτα μπρόκολου
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¾ κούπας κόκκινη πιπεριά κέρατο, σε κομμάτια
- ¾ κούπας κολοκυθάκι, σε κομμάτια
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ενώστε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το σκόρδο σε ένα ταψί. Περιχύστε ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ρίγανη και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και ψήστε για 10 λεπτά.
Προσθέστε την πιπεριά και το κολοκυθάκι στα λαχανικά. Ανακατέψτε. Ψήστε τα λαχανικά μέχρι να είναι τραγανά και να ροδίσουν, για 10 – 15 λεπτά.
Πασπαλίστε το ξύσμα λεμονιού πάνω από τα λαχανικά, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment