Ψητές ντομάτες στον φούρνο
Η διάρκεια του μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος των ντοματών. Ψήστε μέχρι να συρρικνωθούν και να ροδίσουν στις άκρες!
Συστατικά
- 3 κούπες ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 130 βαθμούς C και τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί.
Τοποθετήστε τα ντοματίνια στο ταψί, ρίξτε ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, εάν το επιθυμείτε.
Ψήνετε τις ντομάτες μέχρι να τσαλακωθούν καλά στις άκρες, για 2 έως 3 ώρες. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος και την περιεκτικότητα νερού στις ντομάτες.
Leave a comment