Ψητά ραπανάκια
Σερβίρετε ως συνοδευτικό πιάτο ή συνδυάστε τα με πέστο.
Υλικά
- 9 – 12 μεσαία ραπανάκια, κομμένα στην μέση
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Χυμός λεμονιού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C. Κόψτε τα ραπανάκια στην μέση και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί (ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα). Ανακατέψτε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαγειρευτεί επιθυμητά (όσο τραγανά επιθυμείτε).
Σερβίρετε με λεμόνι και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment