Ψητά ρεβύθια κουνουπίδι με κάρυ

Είναι ένα χορταστικό γεύμα που θα αγαπήσετε.

Υλικά:

  • 4 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κεφάλι από κουνουπίδι, σπασμένο σε μπουκετάκια (περίπου 3 κούπες)
  • 425 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. φρέσκος κόλλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετείστε τα πρώτα 7 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα. Μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί.

Ψήστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά για 30 – 35 λεπτά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλλιανδρο.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post