Ψητά ρεβύθια κουνουπίδι με κάρυ
Είναι ένα χορταστικό γεύμα που θα αγαπήσετε.
Υλικά:
- 4 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 μικρό κεφάλι από κουνουπίδι, σπασμένο σε μπουκετάκια (περίπου 3 κούπες)
- 425 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κάρυ
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 3 κ.σ. φρέσκος κόλλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετείστε τα πρώτα 7 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα. Μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί.
Ψήστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά για 30 – 35 λεπτά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλλιανδρο.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment