Ψητά ρεβύθια κουνουπίδι με κάρυ

Ψητά ρεβύθια κουνουπίδι με κάρυ

Είναι ένα χορταστικό γεύμα που θα αγαπήσετε.

Υλικά:

  • 4 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό κεφάλι από κουνουπίδι, σπασμένο σε μπουκετάκια (περίπου 3 κούπες)
  • 425 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. φρέσκος κόλλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετείστε τα πρώτα 7 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα. Μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί.

Ψήστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά για 30 – 35 λεπτά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλλιανδρο.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/

 


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published