vegan ·
Ψητό κουνουπίδι με ξύσμα λεμονιού
Δείτε μια συνταγή για εύκολο και γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 1 μεσαίο κουνουπίδι
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για ψήσιμο
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για γαρνίρισμα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- ¼ κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σπάτε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές σαν μπουκετάκια. Ανακατεύετε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε σε μια μονή στρώση στην λαδόκολλα. Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι για περισσότερη γεύση και ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό. Μπορείτε επίσης το αφήσετε και σκέτο ή και να προσθέσετε τα υλικά της αρεσκείας σας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment