Ρύζι με ρόδι και μπαχαρικά

Επιπλέον προσθέτει χρώμα και λάμψη στα πάντα.

Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 ½ κούπες ζωμός λαχανικών
  • ½ κούπα ρόδι
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος

Ζεστάνετε νερό σε μια μεσαία αντικολλητική κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε και ανακατέψτε απαλά μέχρι να είναι μαλακά και να ροδίσουν. Προσθέστε το ρύζι και τον κουρκουμά και ανακατέψτε. Προσθέστε τον ζωμό και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε με ελαφρώς καλλυμένη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το υγρό για περίπου 15 – 18 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Καλύψτε και αφήστε το για 5 λεπτά και ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι. Προσθέστε το ρόδι, τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Γαρνίρετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post