arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Vegan πιάτα

Ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λεμόνι


Ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα που μπορεί να συνοδευτεί με κάθε πιάτο της αρεσκείας σας!
Ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λεμόνι

Vegan πιάτα

Ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λεμόνι


Ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λεμόνι

Συστατικά

  • 1 κούπα αρωματικό ρύζι γιασεμιού
  • 1½ κούπα νερό
  • 3 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Μισό κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλλιανδρο
  • Μισή χούφτα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά

Εκτέλεση

Ρίξτε το ρύζι στην κατσαρόλα με το βρασμένο νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά (ή ελέγξτε τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού σας).

Ανακατέψτε, προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε να κρυώσει για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, αλάτι, χυμό λεμονιού, κόλιανδρο και τις νιφάδες του κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.