Ρύζι με φρέσκο κόλιανδρο και λεμόνι
Συστατικά
- 1 κούπα αρωματικό ρύζι γιασεμιού
- 1½ κούπα νερό
- 3 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- Μισό κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλλιανδρο
- Μισή χούφτα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Ρίξτε το ρύζι στην κατσαρόλα με το βρασμένο νερό και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά (ή ελέγξτε τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού σας).
Ανακατέψτε, προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το ξύσμα λεμονιού. Αφήστε να κρυώσει για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, αλάτι, χυμό λεμονιού, κόλιανδρο και τις νιφάδες του κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Leave a comment