Συνταγή για σοταρισμένα μανιτάρια
Έχει μια υπέροχη γεύση με άρωμα λεμονιού και φρέσκων βοτάνων.
Υλικά
- 450 γρ. μανιτάρια
- 1/3 κούπα φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
Ξεπλύνετε τα μανιτάρια καλά. Στη συνέχεια, κόψτε τα σε φέτες. Ψιλοκόψτε θυμάρι και ρίγανη.
Σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά (τα μανιτάρια θα αρχίσουν να βγάζουν το υγρό τους εκείνη την ώρα).
Προσθέστε τα βότανα, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και μαγειρέψτε για ακόμα 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σταματήστε μέχρι το υγρό από τα μανιτάρια να έχει μαγειρευτεί και τα μανιτάρια να είναι τρυφερά.
Στη συνέχεια, προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο ακόμα ανθό αλατιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αν είναι απαραίτητο.
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment